Babos pogácsa

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Gyönyörű esküvői ruhák, amiket a nyüzsgő nagyváros ihletett: a Daalarna modern hercegnőknek tervezett »

Így nem lesz unalmas a fekete és fehér kombinációja: stílusos szetteket mutatunk »

Nem sokat bíznak a képzeletre a 80-as évek legdögösebb ruhafazonjai: Emily Ratajkowski sportot űz a villantásból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Babos pogácsa

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg zsír
  • 10 dkg tarkabab
  • 1 dl tej
  • 1 tojás + 1 sárgája kenésre
  • 1 dl tejföl
  • fél élesztő
  • fél élesztő
  • cukor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Ennek a poginak a receptjét már régóta őrizgetem, de még nem volt alkalmam kipróbálni.
Egyik nap a tarkababot meglátván elhatároztam, hogy most jöhet a próba.
Az előző este beáztatott babot sós vízben megfőztem, majd pürésítettem.
Az élesztőt a cukros tejben felfuttattam, a lisztet a zsírral elmorzsoltam, és hozzáadtam a tojást, a tejfölt, a babot.
Sóval, borssal ízesítettem, majd összegyúrtam.
A tetejüket bevagdostam, tojással megkentem, előmelegített sütőben pirosra sütöttem.
Legközelebb hajtogatva is kipróbálom!

1
2
Ezt is szeretjük