Sajttorta cseresznyedzsemmel

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

beauty and style

A 70-es években nem volt nőiesebb smink ennél, és most újra divatos – Póklábpillák egyszerűen »

A bőr és a haj csodafegyvere a squalane: elképesztő változást idéz elő »

Így még biztosan nem gondoltál a rövidnadrágra: nőies szettek, amikben ősszel is helyet kaphat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sütés nélkül is egy nagyon finom tortát tudunk feltálalni a családnak.

Sajttorta cseresznyedzsemmel

Hozzávalók 4 személyre:

Kekszes alap 20 cm-es formához

  • 7,5 dkg édes vaníliás keksz
  • 7,5 dkg édes kakaós keksz
  • 8 dkg margarin
  • _Töltelékhez_
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom leve
  • 2 dl habtejszín

Cseresznyedzsemhez

  • 50 dkg magozott cseresznye
  • cukor (ízlés szerint)
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1/2 cherry brandy aroma
  • reszelt narancshéj
  • 1 ek étkezési keményítő
  • pici víz
Recept idők

Elkészítés:

A kétféle kekszet finomra összeaprítjuk. A margarint felolvasztjuk, majd az aprított kekszhez öntjük és jól összedolgozzuk.
A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a kekszes masszát, és tenyérrel jól ellapogatjuk. Hűtőbe tesszük pihentetni.
A mascarponét a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével habosra keverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan az előzőleg jól kikevert krémhez keverjük.
A hűtőből kivesszük a tortaalapot, majd a formából kivéve lehúzzuk róla a sütőpapírt és visszahelyezzük a formába.
Tetejére kanalazzuk a habos krémet, majd visszatesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen a töltelék. (kb. 1 óra elég)
A cseresznyét apróbb darabokra aprítjuk, majd egy serpenyőbe tesszük.
Egy pici vizet (v. befőttlevet) kell önteni alá, majd ízlés szerinti mennyiségű cukrot, vaníliás cukrot, cherry brandy aromát és reszelt narancshéjat adunk hozzá. Felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 10 percig főzzük.
Ezután a keményítőt egy pici vízzel simára keverjük, majd állandó keverés mellett a cseresznyéhez öntjük. Kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik, majd a tűzről levéve teljesen kihűtjük.
Tálalás előtt a teljesen kihűlt dzsemet a torta tetejére kanalazzuk, majd vízbe mártott késsel felszeleteljük.

Ezt is szeretjük