Cukkinis-tojásos tészta

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nem tökéletes, mégis imádja a divatvilág: az örmény modell a Gucci új kedvence »

Mennyei bőrápoló ínyencségek, a pihe-puha selymességért: őszi illatvarázzsal csábítanak »

A Hadid-lányok 56 éves édesanyja bomba formában van: Yolanda akár ma is modellkedhetne »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Cukkini-kedvelőknek csakis ajánlani tudom ezt a tésztás változatot, mert nagyon finom.

Cukkinis-tojásos tészta

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 db közepes cukkini
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg tészta
  • sajtmártás
  • őrölt fehér bors
  • petrezselyemzöld
  • reszelt sajt
  • olívaolaj
  • Sajtmártás hozzávalói
  • 15 dkg edami sajt
  • 5 dkg vaj
  • 1,5 ek liszt
  • 3 dl tej
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn, majd enyhén sózzuk be, és hagyjuk egy kicsit állni. Ezután alaposan nyomkodjuk ki a levét.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra felvágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a szintén apróra felvágott fokhagymát, majd pár pillanat után az alaposan kinyomkodott cukkinit is. Keverjük össze, és ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal, majd pár perc alatt pároljuk puhára.
A sajtmártáshoz egy serpenyőben hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a lisztet, és pirítsuk világos zsemleszínűre. Ezután vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett, apránként öntsük hozzá a tejet, és kézi habverővel keverjük simára.
Ezután tegyük vissza a tűzre, majd ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal, majd keverjük hozzá a reszelt sajtot. Kevergetve forraljuk ki, és pár perc alatt főzzük sima szósszá.
A tésztát enyhén sós vízbe főzzük puhára, majd szűrjük, és öblítsük le. Ezután alaposan csepegtessük le.
Egy tálba tegyük bele a párolt cukkinit, és keverjük hozzá az apróra felvágott petrezselyemzöldet, majd a sajtszószt, és az alaposan lecsepegtetett tésztát. A tojásokat villával kicsit verjük fel, majd keverjük a cukkinis-tésztás-szószos masszához.
Egy jénai tálat kenjünk ki vajjal, majd öntsük bele a masszát. Ezután a tetejét szórjuk meg reszelt sajttal.
Melegítsük elő a sütőt, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra.

Ezt is szeretjük