Villámgyors reggeli

Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

beauty and style

A tusvonal nem csak fekete lehet: érzékien nőies, színes verziókat mutatunk »

A macskaszem a legdivatosabb manikűr idén: nincs most ennél nőiesebb viselet »

Ugyanazt a pulóverruhát viseli 15 alkalommal a nő, de mindig másképp fest benne: nem kell sok a nőiességhez »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem viccelek, fél óra alatt saját sütésű kenyeret kapunk, saját készítésű vajjal. :)

Villámgyors reggeli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 zacskó 250 ml-es habtejszín
  • 30 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
  • 1 nagy csipet só
  • 10 gramm sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

2 zacskó (ZACSKÓ! Nálam 250 ml-es) habtejszínt beleöntünk a keverőtálunkba, majd keverjük és keverjük. 10 perc után a vajunk kicsapódik és a habverő fejben összegyűlik. Ekkor állítsuk le a gépet és a vajat bányásszuk ki a fejből.
Egy kis tálba tegyünk hideg vizet, abba tegyük a vajat.
A felesleges írót itt kinyomkodjuk még a vajból a két kezünk közt kissé préselve. Megformázzuk és tehetjük is a vajtartóba.
Kenyérke:
30 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzalisztet egy tálba öntünk (bármilyen teljes kiőrlésű megfelel).
Jó nagy csipet sót adunk hozzá és 10 gramm sütőporral elkeverjük. A tejszínből a vaj után visszamaradt íróval készítjük a kenyeret. Pontosan 230 ml-t (230 grammnak felel meg) teszünk a liszthez és összekeverjük simán a tésztát. Kissé nyúlós lesz, tökéletes. Pikk-pakk megvan.
Lisztezett felületen kissé összehajtogatjuk, nem kell dagasztani semmit, csak formázzuk cipónak.
Én behajtogattam a széleket, kerekítettem, megfordítottam és kész.
A 240 fokra előmelegített sütőlapra tesszük, közepébe keresztet nyomunk és 15 perc alatt készre sütjük.
Miután kihűlt fogyaszthatjuk a finom, friss házi vajunkkal.

Ezt is szeretjük