Mentás zöldborsóleves spenóttal

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Kim Kardashian visszarángatná a múltból a plüssmelegítőt: szívesen felednénk ezt a trendet »

Dúsabbnak tűnik a ritkás szemöldök, ha így formázod: pár lépés a tökéletes fazonért »

David Bowie 65 éves özvegye ugyanúgy néz ki, mint 30 évvel ezelőtt: Iman elfelejtett öregedni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egyik kedvenc tavaszi levesünk, egy kis csavarral.

Mentás zöldborsóleves spenóttal

Hozzávalók 6 személyre:

  • 20 dkg zöldborsó
  • 20 dkg friss spenót
  • 2 db újhagyma
  • 2 ágacska friss menta
  • 2 dl habtejszín
  • 1 dl tej
  • (7 dl víz)
  • 1 bő evőkanál vaj
  • frissen őrölt bors
  • a tálaláshoz mini mozzarella
Recept idők

Elkészítés:

A vajon a felkarikázott újhagymát megpároltam. Hozzáadtam előbb az alaposan megmosott spenótleveleket, majd néhány perc után a zöldborsót. Sóztam, borsoztam, beletettem a letépett mentaleveleket, és víz hozzáadása nélkül, fedő alatt megpároltam.

Felöntöttem 7 dl vízzel, kis ideig főztem, majd az egészet turmixoltam.

Végül belekerült a habtejszín és a tej is, még egyszer összeforraltam, és mini mozzarellával tálaltam.

Ezt is szeretjük