Zöldbabos egytál

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Szoknya és kabát nőiesen: így lehetsz csinos a téli rétegekben »

Szétálló hajjal, pattanásokkal ébredt, 10 perc múlva csodásan festett: gyors trükkök fáradt napokra »

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Zöldbabos egytál

Hozzávalók 6 személyre:

  • pörkölt maradéka
  • 1 kg zöldbab
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 20 dkg trappista sajt
  • 6-8 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A zöldbabot enyhén sós vízben megfőzzük. Jénai tál aljába öntjük a pörköltet, erre rakjuk a leszűrt zöldbabot, majd bőven meglocsoljuk tejföllel, és a sajtot ráreszeljük. Mélyedéseket csinálunk kanállal, és beleütögetjük a tojásokat (mint a tükörtojást), a tetejét ételízesítővel megszórjuk. Rátesszük a jénai tetejét vagy alufóliát, és mehet a sütőbe. Akkor van kész, mikor a tojások tetején kéreg keletkezik. A családom marhapörkölttel szereti a legjobban.

Ezt is szeretjük