Rántott őszibarack
Rántott őszibarack
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg kimagozott kemény húsú őszibarack
- fél dl rum
A tésztához
- 25 dkg liszt
- 2 egész tojás
- 1 dl fehér bor
- 5dkg olaj
- 20 dkg zsír vagy olaj
- 5 dkg vaníliás cukor
Elkészítés:
A megmosott, kimagozott barackot egy tálba helyezzük, rummal meglocsoljuk, majd ebben a tésztában megforgatjuk: a lisztet, olajat, tojássárgáját és a bort jól összekeverjük, felvert tojásfehérjével meglazítjuk. Ebben meghempergetjük a fél barackokat, forró olajban kisütjük. Vaníliás porcukorral megszórjuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept