Rizsfelfújt eperlekvárral

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Jennifer Aniston falatnyi ruhát húzott, és elfelejtett melltartót venni: 49 évesen is észbontó az alakja »

Frissítő, pórusösszehúzó arcmaszk 2 perc alatt: a reggeli rohanásba is belefér »

Túlsúlyos, de megtalálta a nőies oldalát: Tess Holliday imád öltözködni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Pünkösdre sütöttem a családnak :)

Rizsfelfújt eperlekvárral

Hozzávalók 4 személyre:

  • 24 dkg rizs
  • 1 rúd vanília
  • 1 l tej
  • 4 dkg sütőmargarin
  • 15 dkg kristálycukor
  • 4 tojás
  • 1 citrom reszelt héja

A tálhoz

  • kevés vaj
  • zsemlemorzsa

A tetejére

  • lekvár
Recept idők

Elkészítés:

A vaníliarudat kettéhasítjuk, a tejbe tesszük a rizzsel együtt, és csipet sóval puhára főzzük. Kihűtjük.

Egy tűzálló tálat kikenünk, és zsemlemorzsával beszórunk. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.

Édes mártás: A margarint habosra keverjük a kristálycukorral, majd egyenként, állandó keverés mellett hozzáadjuk a tojássárgákat, belereszeljük a citromhéjat, és összekeverjük a rizzsel. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd ezt is a rizses masszához keverjük.
Sütés: A rizst a formába simítjuk, és a sütőben kb. 50 perc alatt aranybarnára sütjük. A formában hagyjuk rövid ideig hűlni, ezután tálra borítjuk, és lekvárral megkenjük

Ezt is szeretjük