Madártej
Madártej
Hozzávalók 6 személyre
- 1.5 l tej
- 7 evőkanál cukor
- 6 tojás
- 2 cs. vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és a másfél liter tejből elvett 1 csészével kikeverjük. Ez a tej feltétlenül hideg legyen. A többi tejet feltesszük főni, majd a forró tejhez nagyon lassan hozzáadjuk a sárgájás keveréket. A fehérjéket kemény habbá verjük, és belekanalazzuk a sárgájás tejbe (amikor már forr, és kissé sűrűsödik). A habos gombócok mindkét oldalát megfőzzük. Néhány órán át hűtjük, hidegen tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció