Paprikás csirke túrós tésztával

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Paprikás csirke túrós tésztával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg csirkehús (mell, comb, szárny)
  • bors
  • pirospaprika
  • kis liszt
  • 2 fej hagyma
  • pirosarany
  • 1 zacskó tészta
  • negyed kg túró
  • 1 nagy pohár tejföl
  • zsír
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk. A húst előkészítjük, amit kell, felszeletelünk. A hagymát zsíron megpirítjuk, majd hozzátesszük a húst, kicsit pirítjuk. Utána fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, pirosarannyal, majd kis vizet öntünk a pörköltalaphoz. Ha a hús megpuhul, hozzákeverjük a tejföl felét és egy kis lisztet.
A pörkölt készítése közben feltesszük főni a tésztát. Ha kész, rátesszük a túrót és a maradék tejfölt. Végül összekeverjük a túrós-tejfölös tésztát és a paprikás csirkét.

Ezt is szeretjük