Paprikás csirke túrós tésztával
Paprikás csirke túrós tésztával
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg csirkehús (mell, comb, szárny)
- só
- bors
- pirospaprika
- kis liszt
- 2 fej hagyma
- pirosarany
- 1 zacskó tészta
- negyed kg túró
- 1 nagy pohár tejföl
- zsír
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk. A húst előkészítjük, amit kell, felszeletelünk. A hagymát zsíron megpirítjuk, majd hozzátesszük a húst, kicsit pirítjuk. Utána fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, pirosarannyal, majd kis vizet öntünk a pörköltalaphoz. Ha a hús megpuhul, hozzákeverjük a tejföl felét és egy kis lisztet.
A pörkölt készítése közben feltesszük főni a tésztát. Ha kész, rátesszük a túrót és a maradék tejfölt. Végül összekeverjük a túrós-tejfölös tésztát és a paprikás csirkét.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept