Rakott káposzta
Rakott káposzta
Hozzávalók 6 személyre
- 1 kg káposzta
- 1 kg darált hús
- 1 szál kolbász
- 1 nagy doboz tejföl
- 2 zacskó rizs
- só
- bors
- 1 vöröshagyma
- pirospaprika
- bacon
Elkészítés:
A káposztát és a rizst megfőzzük. Elkészítjük a darált húsból a pörköltet. Kis zsíron/olajon megpirítom a hagymát, beleteszem a húst, fehéredésig sütöm, majd sózom, borsozom, pirospaprikát teszek rá+kis vizet. Hagyom, hogy a hús megpuhuljon.
Ezt követően egy tál aljába káposztát teszek, rá a rizst, majd a pöröltet, végül ismét a káposzta jön, majd a tejföl és baconnel még jobban feldobom a rakott káposztát.
Kb. 20-30 percig sütöm.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept