Túrógombóc
Barátnőmtől kaptam a receptet, és azóta mindig így készítem a gombócot.
Túrógombóc
Hozzávalók 4 személyre
- ½ kg túró (tehén)
- 6,5 púpozott evőkanál búzadara
- 2 tojás
- csipet só
- zsemlemorzsa
- kis olaj a zsemlemorzsához
- tejföl és porcukor a tálaláshoz
Elkészítés:
A túrót jól összenyomkodom a tojásokkal, a sóval, és a búzadarával, majd 1-2 órán át pihentetem a hűtőben. Ezt követően kifőzöm a gombócokat. Ha kicsit fenn vannak már a víz felszínén, egy gombócot kettévágva megnézem, hogy egyforma-e az állaga. Ha igen, akkor a lecsöpögtetés után beleforgatom a pirított zsemlemorzsába. Tejföllel és porcukorral kínálom. Én általában egy kis vaníliát is teszek a porcukorba.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept