Sonkás tésztafelfújt medvehagymával

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sonkás tésztafelfújt medvehagymával

Hozzávalók 6 személyre:

  • 30 dkg fodros kockatészta
  • 20 dkg főtt füstölt sonka (darabolt)
  • 4 tojás
  • 10 dkg puha vaj vagy margarin
  • 125 g tejföl
  • 1 ek petrezselyem
  • 1 csokor medvehagyma
  • 10 dkg reszelt sajt
  • só, bors, szerecsendió
  • vaj és zsemlemorzsa a tál kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

1. A tésztát főzzük meg előírás szerint sós vízben. Hideg vízzel leöblítjük, majd lecsepegtetjük. A sütéshez használni kívánt tálat kenjük ki vajjal és szórjuk meg zsemlemorzsával.
2. A főtt sonkát vágjuk kockára, a tojásokat válasszuk ketté. A vajat keverjük egy nagyobb tálban habosra kézi vagy gépi habverővel, adjunk hozzá (bátran) sót, őrölt borsot és szerecsendiót. A sárgákat egyenként dolgozzuk bele. Adjuk hozzá a kockára vágott sonkát, tejfölt, finomra vágott petrezselymet és a tésztát.
3. A fehérjéket csipetnyi sóval verjük krémes habbá és adjuk a tésztás masszához, amibe jól keverjük bele a felvágott medvehagymát. Az egészet tegyük a tálba, simítsuk el a tetejét és szórjuk meg a reszelt sajttal.
4. 190 fokos sütőben 45 percig sütjük.

Ezt is szeretjük