Képviselőfánk

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Szorítja, nyomja a lábad a cipő? Okos trükkök, melyekkel kényelmessé teheted »

Tökéletes szemöldök gyanta nélkül: így fésüld, hogy szedni is alig kelljen »

Nincs köldöke a Victoria’s Secret modelljének: ilyen a hasa retus nélkül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sokan tartanak az égetett tésztától...alaptalanul. Ez egy nagyon könnyű desszert, amelynek titka (szerintem) a tészta megfelelő főzési idejében rejlik. Nagyon hamar készen van, könnyű, ízletes és sajnos pikk-pakk el is fogy. :)

Hozzávalók 12 személyre:

  • 10 dkg vaj
  • 10 ek víz
  • 10 dkg liszt
  • 4 egész tojás

A vaníliakrémhez

  • 5 tojás
  • 6 dl tej
  • 10 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs van. cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 2-3 ek porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a vajat a vízzel felforraljuk, majd beletesszük a lisztet és kevergetve sűrűre főzzük. Tényleg sűrűre, el fog válni az edény falától már az elején, de még kevergessük kicsit.
A tűzről levéve egyenként beleütjük a 4 tojást, jól elkeverjük és habzsákba töltjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire halmocskákat nyomunk, vízzel jól megspricceljük a halmocskákat, majd forró sütőben megsütjük. (kb.200-210 fok)
A sütő ajtaját ne nyissuk ki közben!

Ebből az adagból 21 halmocska jön ki.

Amikor megsültek, levágunk egy kis kalapot mindegyik kis halomról.

Vaníliakrém:
A tojások fehérjét a cukor 2/3-ával kemény habbá verjük.
A tej 2/3-át a vaníliával feltesszük forrni, a tojássárgájákat elkeverjük a maradék cukorral, a hideg tejjel és a liszttel, majd hozzá a forró vaníliás tej jön, amit a tűzre visszatéve sűrűre főzünk.
Mikor még forró, hozzákeverjük a fehérjét.
A kész krémet habzsákba töltjük és megtöltjük szépen a kis gömböcskéket.

Ha szeretjük a tejszínt - márpedig miért is ne szeretnénk-, akkor felverünk egy kis adagot és szintén habzsákból kicsit nyomunk mindegyik vaníliakrémre, majd vissza helyezzük a tetejükre a kis sipkájukat.
Hűtsük le, hagyjuk egy kicsit állni, hogy összeérjenek az ízek!

1
2
3
Ezt is szeretjük