25 perces nyári tésztasaláták
A melegben nem kívánod a nehéz, zsíros ételeket? Készíts könnyű, ugyanakkor laktató tésztasalátákat ebédre vagy vacsorára.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A hűsítő nyári tésztasaláták hipergyorsan elkészülnek, így nem kell sok időt a konyhában tölteni ahhoz, hogy frissen főzött vacsorával lepd meg magad vagy a családodat.

Ráadásul a másnapi ebéd is megoldott, hiszen egy napig nyugodtan tárolhatod a hűtőben a tésztasalátákat.

Tartáros tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg orsótészta
  • 20 dkg sonka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 pohár tejföl
  • 1 kis tubus majonéz
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 kígyóuborka
  • 1 sárgarépa
  • diónyi mustár
  • ételízesítő
  • bors

A majonézt, a tejfölt és a mustárt keverd össze. A felkockázott húst és uborkát keverd hozzá. A répát és a fokhagymát reszeld le, az újhagymát karikázd fel. Add a tartáros masszához, és végül a kifőzött, lecsepegtetett tésztát is keverd hozzá. Tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, majd tálalhatod is.

Tárkonyos tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg orsótészta
  • 20 dkg csemegeuborka
  • 20 dkg feta sajt
  • 20 dkg sonka
  • 15 dkg olajbogyó
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál ecet
  • 1 púpozott teáskanál morzsolt tárkony

Az uborkát, a fetát, a paradicsomot és a sonkát darabold fel. Az olívaolajat, a zúzott fokhagymát és az ecetet keverd össze, szórd meg tárkonnyal, és a megfőzött, kihűlt tésztát keverd bele. Add hozzá az apróra vágott hozzávalókat, és szórd bele az olajbogyót is. Tedd hűtőbe néhány órára, hogy jól lehűljön.

Joghurtos tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 20 dkg spiráltészta
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál napraforgómag
  • 2 evőkanál apróra vágott snidling
  • 1,5 dl joghurt
  • 1 citrom leve
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 kiskanál méz
  • 1 kiskanál csípős mustár
  • fél kígyóuborka
  • negyed fej saláta
  • bors

A salátát, a paradicsomot és az uborkát csíkozd fel. A joghurtot a tejföllel, a mézzel, a citromlével, a mustárral és a majonézzel keverd össze. Ízlésed szerint sózd, borsozd, majd a felvágott zöldségekkel keverd össze. Hagyd az ízeket hűtőben összeérni, majd snidlinggel és napraforgómaggal megszórva tálald.

Pillangósaláta

Hozzávalók:

  • 30 dkg pillangótészta
  • 20 dkg grillezett csirkemellfilé
  • 10 dkg zöldborsó
  • 7 koktélparadicsom
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • petrezselyem
  • kakukkfű

A csirkemellfiléket grillezd meg, közben főzd meg a tésztát. A paradicsomokat vágd félbe, és a borsóval, a tésztával és a felcsíkozott húsdarabokkal keverd össze. Az olívaolajba szórj friss petrezselyemzöldet, kakukkfüvet, és ízlésed szerint sót. Az öntettel locsold meg a salátát, és hideg helyen való rövid pihentetés után tálald.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük