Hatlapos

Hatlapos

Hozzávalók 8 személyre

  • 60 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg zsír
  • 2 tojás
  • 2 dkg szalakáli tejben megfuttatva

Krém

  • 3/4 liter tej
  • 7 kanál liszt
  • 7 kanál cukor
  • 3 csapott evőkanál kakaó
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet a zsírral, a cukorral elmorzsoljuk. Ne feledjünk egy csipet sót hozzáadni. A szalalkálit (tejben felfuttatva) a liszthez adjuk. Jól összedolgozzuk, 6 cipót készítünk, vékonyra nyújtjuk. A tésztából 6 lapot sütünk.
A krém hozzávalóit felfőzzük. Ha kihűl, 10 dkg vajat keverünk hozzá. A lapokat megtöltjük.

15842029 c54dfa606f2973b3e92e33b593ca5011 wm
Ezt is szeretjük