Rakott zöldbab
Rakott zöldbab
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg zöldbab
- 30 dkg darált sertéshús
- 1 kis pohár 20% -os tejföl
- 2 db tojás
- 1 db kicsi vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 2-3 evőkanál olaj
- 2 tk só
- 2 mk őrölt bors
- zsemlemorzsa
- 10 dkg hosszú szemű rizs
Elkészítés:
A megpucolt zöldbabot feldaraboljuk, 1 tk sóval ízesített vízben félpuhára főzzük, leszűrjük. A rizst is félig megfőzzük enyhén sós vízben. A hagymát apró kockára vagdossuk, az olaj felén megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, ízesítjük a sóval, borssal és a zúzott fokhagymával, kb 10 percig tovább pirítjuk. Egy tűzálló tálat egy kis olajjal átkenünk, zsemlemorzsával meghintjük. A zöldbab felét belesimítjuk, ráterítjük a rizzsel összekevert darált húst, majd a maradék zöldbabbal beborítjuk. A tejfölt elkeverjük a tojásokkal, ízesítjük egy pici sóval és ráöntjük a rakottasra. 200C fokra előmelegített sütőben, kb. 50 percig sütjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept