Rakott zöldbab

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Rakott zöldbab

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg zöldbab
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 kis pohár 20% -os tejföl
  • 2 db tojás
  • 1 db kicsi vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 2 tk só
  • 2 mk őrölt bors
  • zsemlemorzsa
  • 10 dkg hosszú szemű rizs
Recept idők

Elkészítés:

A megpucolt zöldbabot feldaraboljuk, 1 tk sóval ízesített vízben félpuhára főzzük, leszűrjük. A rizst is félig megfőzzük enyhén sós vízben. A hagymát apró kockára vagdossuk, az olaj felén megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, ízesítjük a sóval, borssal és a zúzott fokhagymával, kb 10 percig tovább pirítjuk. Egy tűzálló tálat egy kis olajjal átkenünk, zsemlemorzsával meghintjük. A zöldbab felét belesimítjuk, ráterítjük a rizzsel összekevert darált húst, majd a maradék zöldbabbal beborítjuk. A tejfölt elkeverjük a tojásokkal, ízesítjük egy pici sóval és ráöntjük a rakottasra. 200C fokra előmelegített sütőben, kb. 50 percig sütjük.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük