Vakondtúrás torta

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Disney-hercegnőként dögösködik Lindsay Lohan: egy kicsit túltolta a szexepilt »

Az 58 éves Tilda Swinton nem öregszik: a közeli fotókon is makulátlan a bőre »

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Vakondtúrás torta

Hozzávalók 8 személyre:

A tésztához:

  • 3 tojás
  • 3 ek cukor
  • 3 ek liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 3 ek olaj
  • 1 cs sütőpor

A krémhez:

  • 40 dkg túró
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 8-10 dkg porcukor
  • 2 dl tejszín
  • fél cs. zselatin fix

Díszítéshez:

  • marcipán vakond
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból klasszikus módon piskótatésztát készítünk, majd a massza elkészülte után óvatosan belecsurgatjuk az olajat. Akkora kerek piskótalapot sütünk belőle, amekkora átmérőjű tálba fogjuk önteni a krémet, mert a piskótalappal zárjuk majd le a tálat (kb. 15 cm átmérőjű).
170 fokos sütőben megsütjük a piskótát, majd kihűlés után kettévágjuk. Az egyik felét félretesszük, a másik felét pedig a kezünkkel elmorzsoljuk, ez lesz a vakondtúrás teteje.
A krémhez a tejszínt a zselatinnal kemény habbá verjük, a többi hozzávalót egy tálban simára keverjük, majd a túrókrémet fellazítjuk a tejszínhabbal. A kiválasztott tálat kibéleljük fóliával, majd belesimítjuk a túrótölteléket. A piskótalappal lezárjuk, és hűtőben 1-1,5 órát pihentetjük.
Határozott mozdulattal egy tányérba borítjuk a torát, és eltávolítjuk róla a fóliát. A torta felületét beborítjuk az előzetesen elkészített piskótamorzsával.
Tipp: A krémbe nyomkodhatunk barackot vagy meggyet, úgy még finomabb lesz.

1
2
Ezt is szeretjük