Lúdláb torta

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

Divatos, szexi harisnyák az ünnepi ruhához: megdobják az önbizalmat »

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Lúdláb torta

Hozzávalók 8 személyre:

Tészta

  • 9 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

Krém

  • 2 csomag csokipuding
  • 6 dl tej
  • 25 dkg teavaj
  • 15 dkg porcukor
  • meggy

Teteje

  • 2 tábla étcsoki
  • 3 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

Tészta:
A sütőt elkezdjük előmelegíteni 200 fokra. A tojások fehérjéből egy csipet sóval és a cukor folyamatos hozzáadásával kemény habot verünk. Hozzáadjuk a tojássárgákat és ezekkel is alaposan elkeverjük, végül pedig jöhet bele az előzőleg összeszitált liszt, kakaó és sütőpor. Sütőpapírral bélelt formába öntjük, kicsit megütögetjük a forma alját, hogy egyenletesen elterüljön. A sütőt visszavesszük 170 fokra és bezárjuk a tésztát. Tűpróbáig sütjük, ha kihűlt 3 karikára vágjuk.

Krém:
A krémhez megfőzzük a pudingot a tejben, cukor nélkül. Hagyjuk teljesen kihűlni. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd alaposan összekeverjük a pudinggal. A krém egyharmadát az alsó lapra kenjük, a krémbe meggyszemeket nyomkodunk, majd lefedjük a középső lappal. Ezt megkenjük a krém második a harmadával, belenyomkodjuk a meggyszemeket. Lefedjük a felső lappal. A krémből 3 nagy kanállal félreteszünk a díszítéshez. A torta oldalát is megkenjük krémmel.

Teteje:
A csokit összetördeljük, és az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk. A torta tetejére kenjük, és hagyjuk megdermedni.
A maradék krémet habzsákba, vagy nejlonzsákba töltjük, és a torta szélét körüldíszítjük. A hab tetejét meggyszemekkel díszítjük.

Jó étvágyat hozzá!

Ezt is szeretjük