Hamis dobos szelet

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Olcsó, házi gyanta 3 összetevőből, amitől nem lesz kiütéses az érzékeny arcbőr »

Fázós vagy? 10 megszívlelendő öltözködési trükk télre »

Fantasztikus házi hajpakolás egyetlen olajjal: ápol, és serkenti a növekedést »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hamis dobos szelet

Hozzávalók 12 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg zsír
  • 2 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 0,5-1 dl tej
  • A krémhez
  • 35 dkg cukor
  • 1 l tej
  • 15 dkg liszt
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor
  • 25 dkg margarin
Recept idők

Elkészítés:

1. A tészta hozzávalóiból jól gyúrható tésztát készítünk. 6 egyforma részre vágjuk, és vékony lapokat nyújtunk belőle.
2. Ezeket a tepsi hátoldalán (32*23 cm-es) 180 C fokon egyesével megsütjük és hagyjuk kihűlni. Kemények lesznek a lapok.
3. A krémhez a lisztet, a kakaóport és a vaníliás cukrot összekeverjük 0,5 l tejjel - csomómentesre.
4. A cukrot egy nagyobb lábasban feltesszük karamellizálni. Felöntjük a maradék tejjel. A karamell megkeményedik a lábosban, de a melegítés hatására megolvad.
5. Kevergetve várjuk meg, míg megolvad, majd öntsük hozzá a lisztes tejet és sűrítsük be vele.
6. A krémet hagyjuk kihűlni, majd robotgéppel keverjük bele a margarint.
7. Ezzel a krémmel kenjük meg a lapokat. Lap-krém-lap-krém-lap stb.
Egy éjszakát hagyjuk így, és másnapra megpuhul a süti. Porcukorral vagy csokimázzal díszítjük.

Ezt is szeretjük