Csirkemell provence-i módra

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Csirkemell provence-i módra

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 kisebb csirkemell
  • 1 citrom leve
  • 1 cs. zöldhagyma, vagy vöröshagyma
  • 1-1 sárga és zöld húsú kaliforniai paprika
  • 20 dkg koktél, vagy kisebb méretű paradicsom
  • 2 ág rozmaring
  • 1/2 cs. kakukkfű
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 dl csirkeleves, kockából
  • 3 ek magos mustár
  • 8 szelet gauda sajt
Recept idők

Elkészítés:

Előkészítés:
A húst megmossuk, leszárítjuk, megcsepegtetjük a citromlével, sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát és a paprikát 2 cm-es darabokra, a paradicsomokat félbevágjuk. A zöldfűszereket finomra aprítjuk.

A csirkemelldarabokat a felforrósított olajban kb. 2 perc alatt körben megsütjük.
A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A zöldségeket hőálló tálba tesszük, és ráöntjük a levest. A zöldfűszereket a mustárral kikeverjük és a húsdarabokra kenjük, majd a zöldségágyra fektetjük őket. Betakarjuk a sajtszeletekkel, és a sütőben kb. 30 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük