Rakott tavaszváró egytál
Rakott tavaszváró egytál
Hozzávalók 6 személyre
- 1 fej kelkáposzta
- 1 zacskó mirelit vegyes zöldség
- 4 tojás
- 0,5 kg virsli
- 450 g tejföl
- 25 dkg rizs
- 10 dkg sajt
- 1 marék mogyoró
- só
- bors
- fokhagyma
- pici chili por
- 1 tk köménymag
- olívaolaj
Elkészítés:
Előkészületek:
A kelkáposztát leveleire szedjük, s megmossuk alaposan. Majd hideg vízben feltesszük főni. Forrástól számított 1-2 percig főzzük, leszűrjük.
A tojásokat keményre főzzük, ha megfőtt felkarikázzuk.
A virslit nyersen felkarikázzuk.
Ha nem előfőzött rizst használunk, akkor félkészre főzzük.
Elkészítés:
1 nagy jénai tálat kiolajozunk, és meghintjük zsemlemorzsával. Ezután rétegenként elkezdjük lerakni a kelkáposztalevelet az aljára, majd egy sor virslit, mirelit zöldséget szórunk rá aztán tojást, rizst és megint jöhet a kel. Addig rétegezzük, míg el nem fogynak a hozzávalók. Kellevelek kerüljenek legfelülre.
Nyakon öntjük a fűszerekkel elkevert tejföllel, meghintjük a reszelt sajttal, és a durvára tört mogyoróval.
Előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 percig sütjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept