Zöldséges tarkedli

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Idén cseréld a télikabátot fürdőrucira – Ezért érdemes Thaiföldre utaznod! (x)

beauty and style

5 egyszerű arcizomtorna, amitől sima és feszes lesz a bőr »

Csodaszép ékszertartó saját kezűleg: mindenki azt hiszi majd, hogy boltban vetted »

Photoshop nélkül a 47 éves modell: nem szabályos szépség, mégis imádja a kamera »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Zöldséges tarkedli

Hozzávalók 2 személyre:

  • 20 dkg kukoricaliszt
  • 20 dkg búzaliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 1 dkg cukor
  • őrölt fehér bors
  • 15-20 dkg mexikói zöldségkeverék
Recept idők

Elkészítés:

A mexikói zöldségkeveréket egy jénaiba tesszük, megszórjuk egy pici sóval, majd a tetejét lefedve, mikróba roppanósra pároljuk. Ezután alaposan lecsepegtetjük, majd teljesen kihűtjük.

Az élesztőt langyos-cukros tejbe felfuttatjuk.
Egy tálba beletesszük a kétféle lisztet, ízlés szerint sót, és őrölt borsot, majd jól összekeverjük. Ezután a közepébe mélyedést csinálunk, majd beleöntjük az előzőleg kissé felvert tojásokat, a felfuttatott élesztőt és a maradék langyos tejet, majd fakanállal sűrű palacsintatésztát keverjük. Végül hozzáadjuk az előpárolt, kihűtött zöldséget, és óvatosan összekeverjük.
Konyharuhával letakarjuk, majd szobahőmérsékleten 20-25 percig kelesztjük.

Egy serpenyőbe bőséges olajat öntünk, majd felhevítjük. Ezután kanállal kis halmokat kanalazunk bele a masszából, és pár perc alatt a fánkok mindkét felét szép pirosra sütjük.
A kisült fánkokat jól lecsepegtetjük, majd papírtörlőre szedjük.

Ezt is szeretjük