Káposztás béles

beauty and style
Top olvasott cikkek

Káposztás béles

Hozzávalók 4 személyre:

Tésztához:

  • 750 g liszt
  • 250 g zsír
  • 3 dl tejföl (20%)
  • 2 dkg só
  • 2 db tojás
  • 1 tojás a teteje megkenéséhez

Töltelék:

  • 1.2 kg káposzta
  • 6 dkg só
Recept idők

Elkészítés:

A káposztát (vastag lyukú sajtreszelőn) lereszeljük, hozzáadjuk a sót, elkeverjük, és kb. 20 percig állni hagyjuk. 20 perc múlva kicsavarjuk a sóból, és az olajon megpirítjuk (már nem sózzuk), közben folyamatosan kevergetjük, és ezalatt adjuk hozzá a borsot is. Aranybarnára pirítjuk. Megvárjuk, míg kihűl. Ezután hozzálátunk a tészta elkészítéséhez.

A tésztához szükséges anyagokat összegyúrjuk, majd 0,5 cm vastagra sodrófával kinyújtjuk. Félbevágjuk és 2 db bucit formázunk. Az egyik bucit (majd a másikat is) ismét 0,5 cm vastagra kinyújtjuk. A megpirult és kihűlt káposzta felét egyenletesen elosztjuk a tésztán (mindenhova jusson). Ezután (a szélétől a közepe felé haladva) hajtunk egy kb. 5 cm-es csíkot, ezután egy kicsit vastagabbat hajtunk, és egy kicsit lelapítjuk (nem összenyomjuk),és hajtunk még egyet (kb. a kinyújtott buci közepénél járunk). Levágjuk és az így kapott csíkot feldaraboljuk, majd a tepsibe tesszük. Egy buciból 2 csík lesz, ez megy egy tepsibe. Sütés előtt a tetejét tojássárgájával lekenjük. Kb. 20-30 perc alatt készre sül.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük