Káposztás béles

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

beauty and style

3 bevált trükk a melltartó pántjával: nem kandikál ki többé a ruha alól, ha így teszel »

Szebb lesz a copf, ha így készíted el: rendezett, nőies frizura 5 perc alatt »

Mit tettek Gigi Hadid fejével? Rá sem ismerni a bájos modellre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Káposztás béles

Hozzávalók 4 személyre:

Tésztához:

  • 750 g liszt
  • 250 g zsír
  • 3 dl tejföl (20%)
  • 2 dkg só
  • 2 db tojás
  • 1 tojás a teteje megkenéséhez

Töltelék:

  • 1.2 kg káposzta
  • 6 dkg só
Recept idők

Elkészítés:

A káposztát (vastag lyukú sajtreszelőn) lereszeljük, hozzáadjuk a sót, elkeverjük, és kb. 20 percig állni hagyjuk. 20 perc múlva kicsavarjuk a sóból, és az olajon megpirítjuk (már nem sózzuk), közben folyamatosan kevergetjük, és ezalatt adjuk hozzá a borsot is. Aranybarnára pirítjuk. Megvárjuk, míg kihűl. Ezután hozzálátunk a tészta elkészítéséhez.

A tésztához szükséges anyagokat összegyúrjuk, majd 0,5 cm vastagra sodrófával kinyújtjuk. Félbevágjuk és 2 db bucit formázunk. Az egyik bucit (majd a másikat is) ismét 0,5 cm vastagra kinyújtjuk. A megpirult és kihűlt káposzta felét egyenletesen elosztjuk a tésztán (mindenhova jusson). Ezután (a szélétől a közepe felé haladva) hajtunk egy kb. 5 cm-es csíkot, ezután egy kicsit vastagabbat hajtunk, és egy kicsit lelapítjuk (nem összenyomjuk),és hajtunk még egyet (kb. a kinyújtott buci közepénél járunk). Levágjuk és az így kapott csíkot feldaraboljuk, majd a tepsibe tesszük. Egy buciból 2 csík lesz, ez megy egy tepsibe. Sütés előtt a tetejét tojássárgájával lekenjük. Kb. 20-30 perc alatt készre sül.

Ezt is szeretjük