Gluténmentes somlói galuska

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Egy ügyes trükk, amitől élénkebb lesz a rúzs színe a szádon: világosító ajakradír házilag »

Elszívja az izzadságot, és kényelmesebbé teszi a cipőt: 5 eset, amikor kisegíthet egy intimbetét »

Hajmeresztő pulóverek a 80-as évekből – Nem tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk-e »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Gluténmentes somlói galuska

Hozzávalók 4 személyre:

  • 5 tojás
  • 5 ek kristálycukor
  • 5 ek kukoricaliszt
  • ½ cs sütőpor
  • 2ek kakaópor

Vaníliapuding

  • 2cs vaníliás puding
  • ½ l tej 3-4 ek cukor
  • _Csokiöntet_
  • 1 tojás
  • 3-4 ek cukor
  • 1 ek rizsliszt
  • 3 ek kakaópor
  • 3 dl tej
  • 5 dkg margarin
  • rum

Díszítés

  • darált dió
  • tejszínhab
  • meggy
Recept idők

Elkészítés:

A piskótát a szokásos módon kikeverjük. A felét beleöntjük a sütőpapírral bélelt tepsi egyik felébe, a másik felébe beleöntjük a kakaóport. Ezt a masszát a tepsi másik felébe öntjük, és a szokásos módon megsütjük. Ott vágjuk ketté a piskótát, ahol összeér a két szín. Amíg a piskóta sül, addig elkészítjük a vanília pudingot a tasakon lévő leírás szerint, és hagyjuk kihűlni. Elkészítjük a csokiöntetet: a tojást, a kakaóport, a cukrot és a rizslisztet kevés tejjel simára keverjük, majd lassan hozzákeverjük a többi tejet is. Alacsony hőfokon, folyton kevergetve nem túl sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, a margarint és a rumot is hozzákeverjük. Hagyjuk kihűlni. Majd kehelybe szedjük az 1/4 kakaós piskótát, rá a puding ¼ részét, majd az ¼ vaníliás piskótát. Jól megöntözzük a csokiöntettel. Díszítsük jól megszórjuk darált dióval,a dióra mehet a tejszínhab, és egy szem magozott meggy.

Ezt is szeretjük