Gluténmentes somlói galuska

Ez is érdekelhet

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Gyönyörű esküvői hajdíszek minden frizurához: egyszerűek, mégis különlegesek »

Támogatja a bőr öngyógyító képességét és mélyen ápolja azt: a ligetszépe olaj nemcsak ámítás »

Ők voltak a ’80-as évek legjobban kereső szupermodelljei: mindenki rájuk akart hasonlítani »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Gluténmentes somlói galuska

Hozzávalók 4 személyre:

  • 5 tojás
  • 5 ek kristálycukor
  • 5 ek kukoricaliszt
  • ½ cs sütőpor
  • 2ek kakaópor

Vaníliapuding

  • 2cs vaníliás puding
  • ½ l tej 3-4 ek cukor
  • _Csokiöntet_
  • 1 tojás
  • 3-4 ek cukor
  • 1 ek rizsliszt
  • 3 ek kakaópor
  • 3 dl tej
  • 5 dkg margarin
  • rum

Díszítés

  • darált dió
  • tejszínhab
  • meggy
Recept idők

Elkészítés:

A piskótát a szokásos módon kikeverjük. A felét beleöntjük a sütőpapírral bélelt tepsi egyik felébe, a másik felébe beleöntjük a kakaóport. Ezt a masszát a tepsi másik felébe öntjük, és a szokásos módon megsütjük. Ott vágjuk ketté a piskótát, ahol összeér a két szín. Amíg a piskóta sül, addig elkészítjük a vanília pudingot a tasakon lévő leírás szerint, és hagyjuk kihűlni. Elkészítjük a csokiöntetet: a tojást, a kakaóport, a cukrot és a rizslisztet kevés tejjel simára keverjük, majd lassan hozzákeverjük a többi tejet is. Alacsony hőfokon, folyton kevergetve nem túl sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, a margarint és a rumot is hozzákeverjük. Hagyjuk kihűlni. Majd kehelybe szedjük az 1/4 kakaós piskótát, rá a puding ¼ részét, majd az ¼ vaníliás piskótát. Jól megöntözzük a csokiöntettel. Díszítsük jól megszórjuk darált dióval,a dióra mehet a tejszínhab, és egy szem magozott meggy.

Ezt is szeretjük