Orosz vinaigrette saláta
Orosz vinaigrette saláta
Hozzávalók 4 személyre
- 9 db kicsi/közepes cékla
- 4-5 db közepes burgonya
- 30 dkg savanyú káposzta
- 6 db csemege uborka
- 2 db nagy sárgarépa
- 1 fej lilahagyma
- 1 db kis citrom
- olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
Főzzük puhára külön edényben a krumplit (kb. 20 perc) és a céklát (kb. 35 perc), majd ha kihűlt, hámozzuk meg.
A megfőtt krumplit és az uborkát vágjuk egy centis kockákra, tegyük egy nagy tálba és reszeljük hozzá a sárgarépát, és tegyük bele a felkarikázott hagymát. Pár evőkanál olajból, sóval és darált borssal készítsünk pácot. A céklát kockázzuk fel, majd csorgassuk meg a citrom levével. Tegyük a salátástálba, öntsük rá az olívás öntetet, majd a savanyú káposztát (kicsit vágjuk fel), és keverjük össze.
