Reform rakott bolognais penne

Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Lenny Kravitz lánya a dögös rúzsokra esküszik: az Yves Saint Laurent-t inspirálta »

Grízes dudorok a felkaron és a combon: mit tehetsz a keratosis pilaris ellen? »

A nyár kedvenc fazonjai voltak, de ősszel még divatosabbak lesznek: hosszú szoknyák árakkal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Reform rakott bolognais penne

Hozzávalók 4 személyre:

Raguhoz

  • 30 dkg darált sertéshús
  • 3 dl paradicsomlé
  • 3 evőkanál cukormentes ketchup
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db fokhagymagerezd
  • 2 db babérlevél
  • bors
  • oreganó
  • bazsalikom
  • 1 kiskanál xilit

Tésztához

  • 25 dkg szénhidrátcsökkentett penne
  • száraztészta
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kiskanál só

Öntethez

  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tejszín só
  • őrölt fehérbors
  • 10 dkg reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A raguhoz az apróra vágott hagymát olajon egy wokban megpirítjuk, beletesszük a húst és a fűszereket.
Amikor megpirult a hús, ráöntjük a paradicsomlevet, ketchupot és adunk hozzá 1tk xilitet majd készre főzzük.
Addig főzzük, amíg egy sűrű bolognai ragut nem kapunk.
Ezután megfőzzük sós vízben a tésztát kb 10 perc alatt, majd leszűrjük és teszünk rá egy evőkanál olívaolajat.
A tésztát a raguhoz adjuk még melegen.
Jól összekeverjük a ragut a tésztával majd egy hőálló tálba öntjük.
Az öntethez a tejfölt, a tejszínt, sót és fehérborsot összekeverünk, és a tésztás ragura öntjük. Rászórjuk a reszelt sajtot is.
Légkeveréses sütőben 180C-on 20 perc alatt pirosra sütjük.
Amikor megsült, kivesszük a sütőből és hagyjuk hűlni.
Amikor már langyos kockákat vághatunk belőle és bazsalikommal, koktélparadicsommal tálaljuk.

1
2
Ezt is szeretjük