Lángoló palacsinta
Lángoló palacsinta
Hozzávalók 4 személyre
- 6 dkg kandírozott vegyes gyümölcs
- 8 ek rum
- 20 dkg liszt
- 3 dl tej
- 2 dl szódavíz
- 2 db tojás
- 0,5 dl étolaj
- 1 csipet cukor
- 1 csipet só
- étcsokoládé
- olaj a csokiöntethez
Elkészítés:
A liszthez hozzáadjuk a sót, cukrot, a tejet, elkeverjük, majd következik a szóda, olaj, tojás, és simára keverjük az elegyet. Vékonyan olajozott serpenyőben egyesével kisütjük a palacsintákat, amelyeket megtöltünk a kiválasztott lekvárral, majd háromszögekbe hajtjuk, és alacsony hőmérsékletű sütőben lefedve tartsuk melegen.
A csokimártáshoz az étcsokoládét kevés olajjal együtt vízgőz fölött olvasszunk meg, és tartsuk forrón tálalásig.
A szervírozáshoz készítsünk elő 4 tányért, egy evőkanalat, egy gázgyújtót, és hosszú méretű gyufát. Melegítsük meg a palacsintákat. A rumot tegyük egy mikróban használható edénybe, és lefedve tegyük a mikróba 8 másodpercre. A tányérokra helyezzük rá a palacsintákat, öntsük le forró csokimártással, szórjuk meg kandírozott gyümölcsökkel, csurgassunk minden palacsinta tetejére 2 evőkanál rumot, és gyújtsuk meg.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept