Zöldborsós, gombás ragu hússal/hús nélkül is

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Fényes és dús lesz, ha így egyenesíted ki a hullámos hajat! »

6 perc az egész torna, de csodás popsit és feszes combokat varázsol »

Ezek az alapszínek legyenek ott a szekrényedben! Mindent egyszerűbbé tesznek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fej vöröshagyma
  • kb. 15 dkg zöldborsó
  • 1 kk só
  • bors
  • petrezselyem
  • pirospaprika
  • olaj
  • 20 dkg (1-2 szeletből) nagyon apróra vágott hús
  • 3-4 fej közepes gomba
  • _Körethez_:
  • 1 kg krumpliból krumplipüré (tej, vaj)
  • kenéshez 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

Ha nem csak gombával, hanem hússal is csinálod, ua. a készítése, mint a pörköltnek, csak előbb a húst gombával főzd puhára, az utolsó 10 percben beleöntöd a zöldborsót;
Sűrűre főzd, ne legyen sok szaftja, az is \\\"ragacsos\\\" legyen;
Közben készítsd el a krumplipürét, de azt is sűrűre, hogy megtartsa formáját, ha kikanalazod.
Egy lapos tepsit picit olajozz be, erre nyomj - vagy kanalazz - kupacokat, mint egy kisebb zsömle, aminek a közepébe mélyíts lukat, mint fánkba a lekvárnak;
Ezekbe kanalazd be a zöldborsós ragut.
Kend be egészet felvert tojással.
Reszelj rá sajtot (ez el is maradhat).
Én általában ebből úgy 12 db-ot csinálok.
Mivel minden meg van főve, kb. 180-200 fokon csak a sajtot / tojást kell rápirítani kb. 15 perc.
Salátával, savanyúval, (gyerekem: ketchuppal)
Kevésnek tűnik, hogy a tányérba 2-3 db-ot teszünk, de én még nem találkoztam senkivel, aki a végén azt mondta volna: nem laktam jól!
Ízlése válogatja, én csináltam már ezt zöldborsó nélkül, hús nélkül, lecsós verzióban is, Isteni finom!
A krumplipüré miatt csak frissen jó!

Blog.hu ajánló