Erdei gombapörkölt

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Méregtelenítő arcradír zöld teával: mindent kiseper a pórusokból, és nem szárítja a bőrt »

5 éves gyerekek bányásszák a szemfestékek alapanyagát: csúf igazság a kozmetikai iparról »

Így viselik a párizsi nők idén a feketét: sikkes és egyáltalán nem gyászos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Erdei gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60-70 dkg erdei gomba vegyesen (vargánya, őzláb, galambica, rókagomba)
  • 2-3 db paprika
  • 2-3 db nagyobb paradicsom
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • olaj
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • kevés víz
  • tejföl (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

A gombákat megtisztítjuk, felszeleteljük. A vöröshagymát apróra vágjuk és olajon üvegesre pirítjuk. Rászórjuk a pirospaprikát, pici vízzel felöntjük és beízesítjük sóval, ételízesítővel. Hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot, paprikát és a gombát. 20-25 percig lassú tűzön készre főzzük. Aki tejfölösen szereti, keverjen bele 2-3 evőkanál tejfölt. Minél több fajta gombát teszünk bele, annál ízletesebb lesz a pörköltünk.

1
2
Ezt is szeretjük