Tejszínes-barackos túrótorta

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

Olcsó, házi gyanta 3 összetevőből, amitől nem lesz kiütéses az érzékeny arcbőr »

Fázós vagy? 10 megszívlelendő öltözködési trükk télre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tejszínes-barackos túrótorta

Hozzávalók 8 személyre:

Tészta

  • 4 db tojás
  • 4 ek rétesliszt
  • 4 ek kristálycukor

Krém

  • 25 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 5 cl baracklé (akkor, ha befőttből vagy konzervből készítjük)
  • 1,5 dkg zselatinpor (vagy 6 lap zselatin)
  • 4 dl tejszín
  • 3-4 szem barack
Recept idők

Elkészítés:

Piskóta:
4 db tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verem. Amikor ez kész, egyesével hozzáadom a sárgákat is, végezetül pedig a lisztet szépen lassan belekeverem. Előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük.

Túrókrém:
A túrót jól összetörjük, majd hozzáadjuk a barack levét.
A zselatinport meleg vízben oldjuk fel, majd adjuk hozzá a porcukrot, szépen csurgassuk bele a túróba, és egyenletesen keverjük el benne.
A tejszínt habverővel verjük kemény habbá, majd óvatosan adagoljuk a már elkészült túrókémhez. A legvégén adjuk hozzá az apróra kockázott barackot.

Amikor a piskótánk kihűlt, akkor egyenletesen öntsük a tetejére a krémet, ízlés szerint díszítjük. Ezután pár órára tegyük hűtőbe, hogy teljesen megszilárduljon a krém.

Az én tortaformám csatos, és teljesen a végéig benne hagytam a tortát, ettől lett egyforma az oldala is.

El lehet készíteni úgy is, hogy a piskótatésztát kettévágom, és a tetejére rakom a másik lapot, majd ezt díszíthetem az alábbi módon:
2 dl tejszínt egy csomag habfixálóval és egy evőkanál porcukorral kemény habbá verem. Körbekenem vele a tortát, majd ami megmarad hab, azt habzsákba teszem, és kidíszítem.

1
2
Ezt is szeretjük