Tejszínes-barackos túrótorta

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Ennél szebb nászutas célpont kevés van: luxusélmény, de megfizethető úti cél Dubaj »

Kétszer dúsabb frizurát kapsz, ha így használod a hajvasalót »

Lassítja a ráncok képződését, de ennél többet is tud a kollagén: szakértő mondja el, miért hatékony »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 8 személyre:

Tészta

  • 4 db tojás
  • 4 ek rétesliszt
  • 4 ek kristálycukor

Krém

  • 25 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 5 cl baracklé (akkor, ha befőttből vagy konzervből készítjük)
  • 1,5 dkg zselatinpor (vagy 6 lap zselatin)
  • 4 dl tejszín
  • 3-4 szem barack
Recept idők

Elkészítés:

Piskóta:
4 db tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verem. Amikor ez kész, egyesével hozzáadom a sárgákat is, végezetül pedig a lisztet szépen lassan belekeverem. Előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük.

Túrókrém:
A túrót jól összetörjük, majd hozzáadjuk a barack levét.
A zselatinport meleg vízben oldjuk fel, majd adjuk hozzá a porcukrot, szépen csurgassuk bele a túróba, és egyenletesen keverjük el benne.
A tejszínt habverővel verjük kemény habbá, majd óvatosan adagoljuk a már elkészült túrókémhez. A legvégén adjuk hozzá az apróra kockázott barackot.

Amikor a piskótánk kihűlt, akkor egyenletesen öntsük a tetejére a krémet, ízlés szerint díszítjük. Ezután pár órára tegyük hűtőbe, hogy teljesen megszilárduljon a krém.

Az én tortaformám csatos, és teljesen a végéig benne hagytam a tortát, ettől lett egyforma az oldala is.

El lehet készíteni úgy is, hogy a piskótatésztát kettévágom, és a tetejére rakom a másik lapot, majd ezt díszíthetem az alábbi módon:
2 dl tejszínt egy csomag habfixálóval és egy evőkanál porcukorral kemény habbá verem. Körbekenem vele a tortát, majd ami megmarad hab, azt habzsákba teszem, és kidíszítem.

1
2
Ezt is szeretjük