Virslis lencsesaláta
Virslis lencsesaláta
Hozzávalók 2 személyre
- füstölt virsli
- lencse
- füstölt sajt
- hagyma
- tejföl
- majonéz
- csípős mustár
- cukor
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A virslit és a lencsét megfőzzük, majd mindkettőt kihűtjük. Ezután a kihűlt virslit felkarikázzuk.
A sajtot felkockázzuk, a hagymát pedig apróra felvágjuk.
Egy tálba beletesszük a kihűtött lencsét, a felkarikázott virslit, a felkockázott sajtot, és az apróra vágott hagymát, majd óvatosan összekeverjük.
Egy másik tálba beletesszük, majd simára keverjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a sót, ízlés szerint cukrot, és az őrölt borsot.
Ezután ráöntjük a virslis keverékre, és szintén óvatosan összekeverjük. Egy-két órát állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálaláskor ízlés szerint péksüteményt, vagy pirítóst kínálhatunk hozzá.
