Virslis lencsesaláta

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Virslis lencsesaláta

Hozzávalók 2 személyre

  • füstölt virsli
  • lencse
  • füstölt sajt
  • hagyma
  • tejföl
  • majonéz
  • csípős mustár
  • cukor
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A virslit és a lencsét megfőzzük, majd mindkettőt kihűtjük. Ezután a kihűlt virslit felkarikázzuk.
A sajtot felkockázzuk, a hagymát pedig apróra felvágjuk.

Egy tálba beletesszük a kihűtött lencsét, a felkarikázott virslit, a felkockázott sajtot, és az apróra vágott hagymát, majd óvatosan összekeverjük.

Egy másik tálba beletesszük, majd simára keverjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a sót, ízlés szerint cukrot, és az őrölt borsot.
Ezután ráöntjük a virslis keverékre, és szintén óvatosan összekeverjük. Egy-két órát állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tálaláskor ízlés szerint péksüteményt, vagy pirítóst kínálhatunk hozzá.

15837477 172268e9b04281d6da8e73b166ef82a2 wm
Ezt is szeretjük