Sült fokhagymaleves

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sült fokhagymaleves

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 fej fokhagyma
  • olívaolaj
  • 1 ek liszt
  • 2 db húsleveskocka
  • kakukkfű
  • őrölt bors
  • 1 l víz
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymafejeket félbevágjuk, majd a vágott felével lefelé, egy edénybe tesszük, és felöntjük annyi olívaolajjal, hogy ellepje. Ezután betesszük az előmelegített sütőbe, és közepes lángon, kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Amikor már szépen megsült, kivesszük a félbevágott fokhagymafejeket az olajból, és késsel kipiszkáljuk a gerezdeket a hajából.

Ezután egy edénybe tesszük és villával kicsit összenyomkodjuk a megsült fokhagymagerezdeket. Pici olajat öntünk rá, majd felhevítjük. Ekkor megszórjuk a liszttel, és kevergetve világos zsemleszínűre pirítjuk. Végül felöntjük a vízzel, majd ízlés szerint sóval, húsleveskockával, őrölt borssal és kakukkfűvel ízesítjük.
10-15 percig főzzük, majd botmixerrel kicsit összeturmixoljuk.

Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk hozzá pirított zsemlekockát, vagy gombás-sajtos krutont.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük