Uborkával göngyölt csirkemell
Uborkával göngyölt csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db csirkemellfilé
- só
- őrölt bors
- 4 szelet füstölt bacon szalonna
- 4 db ecetes uborka
- fél dl olaj
A körethez
- 70dkg burgonya
- só
- 5dkg vaj
- 1db póréhagyma
- 2db tojássárgája
Elkészítés:
A csirkemellet félbevágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, ráfektetünk 1-1 félbevágott füstölt bacon szeletet, 1-1 vékonyan szeletelt ecetes uborkát, és szorosan felcsavarjuk. Hústűvel összetűzzük, majd forró olajon minden oldalukat pirosra sütjük, és tepsibe téve, 180 fokon megsütjük. A körethez a kisebb darabokra vágott burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A hagymát vékonyan felszeleteljük, és forró vajon megfuttatjuk. A burgonyát összetörjük, hozzáadjuk a vajas pórét, a tojássárgákat, és összekeverjük. A pirosra sült csirkemellet ,pórés tört burgonyával tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept