Naturszelet gránátalma chutney-val

Ez is érdekelhet

Családi programajánló: irány a Tereza, irány Mexikó! (x)

3 ok, hogy miért legyen úti célod Hajdúszoboszló (x)

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

beauty and style

Johnny Depp 19 éves lányának mosolyognia sem kell a csábításhoz: Lily-Rose és a francia szexepil »

5 stílusos nő 50 felett, akitől van mit tanulni: igazi egyéniségek, jó divatérzékkel »

Puha ajkak, egy éjszaka alatt: természetes ajakbalzsam házilag »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Naturszelet gránátalma chutney-val

Hozzávalók 2 személyre:

  • 6 szelet karaj
  • őrölt fehér bors
  • szerecsendió
  • majoranna
  • liszt
  • 2-3 ek olaj
  • Gránátalma chutney-hoz
  • 1 db gránátalma
  • 1 db lilahagyma
  • 3 ek savanykás lekvár
  • gyömbér (kb. 1,5 cm-es)
  • 1/2 citrom leve
  • 3-4 ek méz
  • 1 mk őrölt koriander
  • színes bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A hússzeleteket ízlés szerint fűszerezzük be, majd forgassuk bele a lisztebe. Ezután egy teflon serpenyőbe öntsük bele az olajat, majd süssük a hússzeletek mindkét oldalát szép pirosra.

A gránátalmát kettévágjuk, majd egy kanál segítségével, óvatosan kiszedjük a magokat. (a fehér hártyás részt teljesen el kell távolítani)
A hagymát és a gyömbért vékonyan leszeleteljük.

Egy serpenyőbe olajat öntünk, majd elkezdjük párolni a hagymát, majd hozzáadjuk a gyömbért is. Picit megsózzuk és addig pároljuk, még a hagyma félpuha lesz.

Ekkor rányomjuk a citromlevet, megszórjuk ízlés szerinti mennyiségű színes borssal és az őrölt korianderrel. Hozzáadjuk a savanykás lekvárt, a mézet, majd jól összekeverjük és szintén pár percig továbbfőzzük. (közben kevergetni)

Végül beletesszük a gránátalma magokat, jól összekeverjük és addig főzzük, hogy kissé besűrűsödjön.

Tálaláskor a kisült hússzeleteket a chutney-val tálaljuk.

Ezt is szeretjük