Őszibarackos húszeletek
Őszibarackos húszeletek
Hozzávalók 2 személyre
- 6 szelet karaj
- 6 db felezett őszibarack befőtt
- 10 dkg sajt
- só
- őrölt fehér bors
- majoranna
- kakukkfű
- szerecsendió
- vaj
- befőttlé
- fehérbor
Elkészítés:
A hússzeletek mindkét felét sózzuk, majd ízlés szerint fűszerezzük.
Egy tepsit kikenünk vajjal, majd egymásmellé helyezzük a befűszerezett hússzeleteket. Minden hússzeletre ráteszünk egy felezett őszibarackbefőttet.
A pároláshoz alá kell önteni a befőtt levéből és egy keveset a borból. Lefedve előmelegített sütőbe kell tenni, majd puhára párolni.
Ezután levesszük a fóliát és leöntjük a felesleges párolólevet. (egy kevés lé maradjon csak alatta)
A barackok tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd visszahelyezzük a sütőbe és szép pirosra sütjük.
A fennmaradó szaftot egy serpenyőbe öntjük, majd felforraljuk. Egy kevés kukoricakeményítőt simára keverünk egy pici szafttal, majd állandó keverés mellett a forrásban lévő szafthoz öntjük. Kevergetve kicsit besűrítjük.
Tálaláskor a hússzeletek mellé köretként párolt rizst kínálunk és a besűrített szafttal meglocsoljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept