Karfiolpörkölt
Karfiolpörkölt
Hozzávalók 2 személyre
- 1 kisebb karfiol
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 1 pohár tejföl
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- pirospaprika
- majoránna
- olívaolaj
- vaj
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük és egy edényben enyhén sós vízben kb. 10 percig előfőzzük. Majd leszűrjük és félretesszük.
A vöröshagymát apró kockákra felvágjuk, a paradicsomot és a paprikát feldaraboljuk.
Egy edénybe olajat és vajat teszünk, majd amikor már eléggé felmelegedett, elkezdjük benne párolni a hagymát. Közben hozzáadjuk a paprikát, majd a paradicsomot is. Ha már kellően megpárolódott, megszórjuk egy pici pirospaprikával, jól összekeverjük, és felöntjük egy kevés vízzel. Ízlés szerint fűszerezzük, jól kiforraljuk, majd belekeverjük a tejfölt. 10-15 percig lassú tűzön kell főzni.
Végül hozzátesszük az előfőzött karfiolt, óvatosan összeforgatjuk, majd lassú tűzön kb. 30 percig főzzük. Közben többször megrázogatjuk, de keverni nem szabad, mert különben szétesik a karfiol.
Tálaláskor kínálhatunk mellé tésztát, galuskát, vagy éppen rizst.
