Karfiolpörkölt

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Az 58 éves Tilda Swinton nem öregszik: a közeli fotókon is makulátlan a bőre »

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

Így viseld a fekete leggings-et télen: nem csak pulcsival lehet stílusos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Karfiolpörkölt

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 kisebb karfiol
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 pohár tejföl
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • pirospaprika
  • majoránna
  • olívaolaj
  • vaj
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük és egy edényben enyhén sós vízben kb. 10 percig előfőzzük. Majd leszűrjük és félretesszük.

A vöröshagymát apró kockákra felvágjuk, a paradicsomot és a paprikát feldaraboljuk.
Egy edénybe olajat és vajat teszünk, majd amikor már eléggé felmelegedett, elkezdjük benne párolni a hagymát. Közben hozzáadjuk a paprikát, majd a paradicsomot is. Ha már kellően megpárolódott, megszórjuk egy pici pirospaprikával, jól összekeverjük, és felöntjük egy kevés vízzel. Ízlés szerint fűszerezzük, jól kiforraljuk, majd belekeverjük a tejfölt. 10-15 percig lassú tűzön kell főzni.
Végül hozzátesszük az előfőzött karfiolt, óvatosan összeforgatjuk, majd lassú tűzön kb. 30 percig főzzük. Közben többször megrázogatjuk, de keverni nem szabad, mert különben szétesik a karfiol.
Tálaláskor kínálhatunk mellé tésztát, galuskát, vagy éppen rizst.

Ezt is szeretjük