Karfiolpörkölt

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Karfiolpörkölt

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 kisebb karfiol
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 pohár tejföl
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • pirospaprika
  • majoránna
  • olívaolaj
  • vaj
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük és egy edényben enyhén sós vízben kb. 10 percig előfőzzük. Majd leszűrjük és félretesszük.

A vöröshagymát apró kockákra felvágjuk, a paradicsomot és a paprikát feldaraboljuk.
Egy edénybe olajat és vajat teszünk, majd amikor már eléggé felmelegedett, elkezdjük benne párolni a hagymát. Közben hozzáadjuk a paprikát, majd a paradicsomot is. Ha már kellően megpárolódott, megszórjuk egy pici pirospaprikával, jól összekeverjük, és felöntjük egy kevés vízzel. Ízlés szerint fűszerezzük, jól kiforraljuk, majd belekeverjük a tejfölt. 10-15 percig lassú tűzön kell főzni.
Végül hozzátesszük az előfőzött karfiolt, óvatosan összeforgatjuk, majd lassú tűzön kb. 30 percig főzzük. Közben többször megrázogatjuk, de keverni nem szabad, mert különben szétesik a karfiol.
Tálaláskor kínálhatunk mellé tésztát, galuskát, vagy éppen rizst.

Ezt is szeretjük