Zöldborsós karaj, petrezselymes rizzsel

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Zöldborsós karaj, petrezselymes rizzsel

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg szeletelt sertéskaraj
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 60 dkg zöldborsó
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 cs petrezselyemzöld
  • 1 dl olaj
  • 30 dkg rizs
Recept idők

Elkészítés:

A vajat felolvasztjuk, a húst besózzuk, lisztbe forgatjuk, majd a forró vajban mindkét felét megsütjük. Ráöntjük a zöldborsót, a tejszínt, és sóval, cukorral ízesítjük, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemzöld felével, és lassú tűzön pároljuk. Forró olajon pároljuk a rizst, a petrezselyemzöld másik felével megszórjuk, ráöntjük a kétszeres mennyiségű forró vizet, sózzuk, és készre pároljuk.

Ezt is szeretjük