Zöldborsós karaj, petrezselymes rizzsel
Zöldborsós karaj, petrezselymes rizzsel
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg szeletelt sertéskaraj
- 10 dkg vaj
- só
- 10 dkg liszt
- 60 dkg zöldborsó
- 3 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál cukor
- 1 cs petrezselyemzöld
- 1 dl olaj
- 30 dkg rizs
Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk, a húst besózzuk, lisztbe forgatjuk, majd a forró vajban mindkét felét megsütjük. Ráöntjük a zöldborsót, a tejszínt, és sóval, cukorral ízesítjük, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemzöld felével, és lassú tűzön pároljuk. Forró olajon pároljuk a rizst, a petrezselyemzöld másik felével megszórjuk, ráöntjük a kétszeres mennyiségű forró vizet, sózzuk, és készre pároljuk.