Zöldborsós karaj, petrezselymes rizzsel
Zöldborsós karaj, petrezselymes rizzsel
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg szeletelt sertéskaraj
- 10dkg vaj
- só
- 10dkg liszt
- 60dkg zöldborsó
- 3dl főzőtejszín
- 1 evőkanál cukor
- 1 cs petrezselyemzöld
- 1 dl olaj
- 30 dkg rizs
Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk, a húst besózzuk, lisztbe forgatjuk, majd a forró vajban mindkét felét megsütjük. Ráöntjük a zöldborsót, a tejszínt, és sóval, cukorral ízesítjük, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemzöld felével, és lassú tűzön pároljuk. Forró olajon pároljuk a rizst, a petrezselyemzöld másik felével megszórjuk, ráöntjük a kétszeres mennyiségű forró vizet, sózzuk, és készre pároljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept