Almás sajtsaláta
Almás sajtsaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 1 konzerv kukorica
- 1 konzev
- 1 kis üveg zöldborsó
- 20 dkg sajt - lehet trappista, edami, ementáli akár vegyesen is
- 2 nagyobb alma
- 1 közepes fej lilahagyma
- 3 csemegeuborka
- almaecet, petrezselyem, majoranna
- majonéz, tejföl
Elkészítés:
A kukoricát és a borsót lecsorgatjuk, összekeverjük. Majd jöhet hozzá a felkockázott sajt és a meghámozott, ugyancsak kockára vágott alma. Belereszelünk egy fej lilahagymát, belevágunk vékony karikákra néhány csemegeuborkát, és néhány csepp almaecettel megöntözve, salátafűszerrel meghintve pár óráig állni hagyjuk. Tálalás előtt a levet leöntjük róla. Kikeverünk 1 tubus majonézt 2 dl tejföllel, majd ezzel összekeverjük a salátát. Végül 1 csokor összevagdalt petrezselyemmel és késhegynyi majorannával fűszerezzük az egészet.