Vegetáriánus lasagne

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Vegetáriánus lasagne

Hozzávalók 4 személyre:

  • 12 lasagnelap
  • 50 dkg sárgarépa
  • 50 dkg brokkoli
  • 2 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 2 dl tejföl
  • 3,5 dl tej
  • 3 dkg margarin
  • 2 evőkanál liszt
  • 10 dkg sajt
  • só, bors, reszelt szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A sárgarépát felkarikázzuk, és sós vízben puhára főzzük. Szintén megfőzzük a brokkolit, majd rózsáira szedjük. A zöldségeket leszűrés után külön pürésítjük.

Mindkettőhöz adjunk 1-1 tojást és tojássárgáját, 1-1 dl tejfölt. Majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítsük. A felolvasztott vajhoz adjuk hozzá a lisztet, és pirítsuk 1 percig. Ezután öntsük fel tejjel, és keverjük csomómentesre. Ezt is ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval és főzzük össze. A besamelmártás felét hosszúkás tűzálló tálba simítjuk. Kirakjuk a száraz lasagnelapok harmadával. Rásimítjuk a sárgarépapürét és befedjük tésztalapokkal. A brokkolipüré következik, majd a maradék tésztalapok jönnek. A maradék besamelmártásba belereszeljük a sajtot, és beborítjuk a tésztát. Forró sütőben 40-45 percig sütjük.

Ezt is szeretjük