Mézes - aszalt gyümölcsös koszorú

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Méregtelenítő arcradír zöld teával: mindent kiseper a pórusokból, és nem szárítja a bőrt »

5 éves gyerekek bányásszák a szemfestékek alapanyagát: csúf igazság a kozmetikai iparról »

Így viselik a párizsi nők idén a feketét: sikkes és egyáltalán nem gyászos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mézes - aszalt gyümölcsös koszorú

Hozzávalók 6 személyre:

  • 25 dkg vegyes aszalt gyümölcs (szilva, barack, datolya, mazsola stb.)
  • 4 evőkanál rum vagy aroma
  • 20 dkg méz
  • 25 dkg barna cukor
  • késhegynyi só
  • 15 dkg lágy Vénusz sütőmargarin
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
  • 5 dkg csokiforgács
  • 1 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag csokoládés pudingpor
  • 12 dkg darált dió vagy mogyoró
  • 8 evőkanál porcukor
Recept idők

Elkészítés:

Az aszalt gyümölcsöket összevagdaljuk nem túl kicsi darabokra, leöntjük a rummal vagy rumaromás vízzel, és 1 órát állni hagyjuk.
A mézet összekeverjük a cukorral, a sóval, és a vajjal. Robotgéppel összedolgozzuk. Hozzáadjuk a tojásokat, és még 1-2 percig verjük. Beletesszük a citromhéjat, a fűszert, a csokiforgácsot, és a tejet. A sütőport elkeverjük a liszttel, és a pudingporral, majd a tésztához tesszük. Végül a mogyorót, és a gyümölcsöket is beledolgozzuk. Tömör tésztát kapunk.
A sütőt előmelegítjük. A tésztát kivajazott, liszttel meghintett koszorú vagy kuglófformába öntjük, megsütjük. (A sütési idő a formától függ.)
Ha kihűlt, kiborítjuk a formából. A porcukrot vízzel (vagy citromlével) elkeverjük, hogy nagyon sűrű, nehezen folyós masszát kapjunk. A süti tetejére kenjük, és gyümölcsökkel kidíszítjük. Végül megszórhatjuk porcukorral.

1
2
Ezt is szeretjük