Spenótos galuska gombapaprikással

Ez is érdekelhet

Sasszemklinika - Magyarország vezető szemészeti lézerklinikája túl a 100 000. látásjavító műtéten (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Ezt a sminket tedd fel, ha beesett szemekkel ébredsz: eltünteti a fáradtság nyomait »

Feszessé és nagyon puhává teszi a bőrt: olcsó, házi testradír, amihez nem kell semmi különleges »

Ilyen nőies a félhosszú haj az esküvőn: 13 inspiráló frizurát mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Spenótos galuska gombapaprikással

Hozzávalók 2 személyre:

  • 600 g csiperkegomba
  • 1 fej hagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • egy kevés kakukkfű
  • bors
  • 250 g spenót
  • 500 g liszt
  • 2 tojás
  • 4 dl tej
Recept idők

Elkészítés:

2 evőkanál olajon megpirítjuk a hagymát, s ezután hozzáadjuk a paradicsompürét, a felkockázott paprikát, paradicsomot, a pirospaprikát, majd végül a felszeletelt gombát. Ízlés szerint fűszerezzük a felsorolt fűszerekkel, majd fedő alatt 7-8 percig főzzük. Közben a spenótot megpároljuk, majd pépesítjük. Vesszük a lisztet, a tojásokat, s egy kis sót, s összekeverjük, annyi tejet adva hozzá, amíg lágy galuskatésztát kapunk. Ekkor hozzáadjuk a pépesített spenótot. Két részletben sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk, és kifőzzük. Leszűrjük, s 2 evőkanál olajjal megöntözzük, s összekeverjük. Tetejére szedjük az elkészült gombapaprikást, s meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel.

Ezt is szeretjük