Marhasült mézes padlizsánnal

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Ilyen egyszerű elkészíteni Meghan hercegné tökéletes kis kontyát – 5 perc alatt össze lehet dobni »

Nem talált a méretében szexi fehérneműt a plus size blogger, ezért saját kollekcióval állt elő »

Furcsa fotók készültek Rihannáról: különös háttér előtt pózolt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 szelet marha fehérpecsenye borsozva
  • 3 db padlizsán
  • _Mázhoz_:
  • 1/2 dl méz
  • 1 tk só
  • 4 gerezd apróra felkockázott fokhagyma
  • 1 tk chilliszósz
  • 1/2 citrom leve
  • 1 tk olívaolaj
  • 1 tk gyömbér (friss gyökér is lehet)
  • borsikafű
Recept idők

Elkészítés:

A mázat kikeverem a borsikafű és a gyömbér kivételével az összes hozzávalóból. A felével bekenem a padlizsánszeletek vágott felületét. Sütőpapírral letakart tepsire helyezem, és 25 percig 180 C fokon sütöm. A maradék kencéhez keverem a gyömbért, az apróra vágott borsikafüvet, és végül ezt is rákenem a forró padlizsánokra. 250 C fokon még 5 percig sütöm.
Az utolsó sütési fázis ideje alatt elkészítem a marhahússzeleteket: Felforrósítom az üres serpenyőt, kevés napraforgóolajon 1-1 perc alatt egyik, majd a másik oldalát fehérre sütöm. (Így nem lesz kemény a marhahús.) Félrehúzom a serpenyőt, és a kívánt mértékben (belül rózsaszínre) átsütöm a szeletet.
A padlizsánt és a marhaszeleteket megszórom egy csipetnyi tengeri sóval, tányérra helyezem. Friss uborkaszeletekkel tálalom.

1
2
Ezt is szeretjük