Marhasült mézes padlizsánnal

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

A magyaros csipkével is lehet újat mutatni: elbűvölő esküvői ruhák 2020-ra, magyar tervezőtől »

Ez a minta még a kockásat is lekörözi idén: a legdivatosabb pöttyös darabok, árakkal »

Tippek gyors körömnövekedéshez: nincs többé repedezés és letörés »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Marhasült mézes padlizsánnal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 szelet marha fehérpecsenye borsozva
  • 3 db padlizsán
  • _Mázhoz_:
  • 1/2 dl méz
  • 1 tk só
  • 4 gerezd apróra felkockázott fokhagyma
  • 1 tk chilliszósz
  • 1/2 citrom leve
  • 1 tk olívaolaj
  • 1 tk gyömbér (friss gyökér is lehet)
  • borsikafű
Recept idők

Elkészítés:

A mázat kikeverem a borsikafű és a gyömbér kivételével az összes hozzávalóból. A felével bekenem a padlizsánszeletek vágott felületét. Sütőpapírral letakart tepsire helyezem, és 25 percig 180 C fokon sütöm. A maradék kencéhez keverem a gyömbért, az apróra vágott borsikafüvet, és végül ezt is rákenem a forró padlizsánokra. 250 C fokon még 5 percig sütöm.
Az utolsó sütési fázis ideje alatt elkészítem a marhahússzeleteket: Felforrósítom az üres serpenyőt, kevés napraforgóolajon 1-1 perc alatt egyik, majd a másik oldalát fehérre sütöm. (Így nem lesz kemény a marhahús.) Félrehúzom a serpenyőt, és a kívánt mértékben (belül rózsaszínre) átsütöm a szeletet.
A padlizsánt és a marhaszeleteket megszórom egy csipetnyi tengeri sóval, tányérra helyezem. Friss uborkaszeletekkel tálalom.

1
2
Ezt is szeretjük