A ropogós, foszlós fánk receptje: nem csak farsangkor finom

Ez is érdekelhet

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)

Utazás Kiállítás - Aktív hétvége van. Kezdd itt a nyaralás tervezését! (x)

Erről a magyar kozmetikai márkáról beszél mindenki (x)

beauty and style

Ki szervezze a lánybúcsút? Menyasszonyként mit tehetsz a buli érdekében? »

Házi arcszérum esszenciális olajokkal: késlelteti a bőröregedést, és feszesíti a kontúrokat »

Magyar tervezők Milánóban: 8 márka óriási lehetőséget kapott »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ízes fánk

Hozzávalók 6 személyre:

  • 5 dkg élesztő
  • csipet só
  • 2 dl tej
  • 40 dkg liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 0,5 dl olaj+ a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatom az előre felmelegített vaníliás cukros tejben, majd apránként hozzáadom a lisztet, cukrot, olajat, pici sót. Kézzel vagy gépi dagasztóval hólyagosra dagasztom. Kb. fél óráig meleg helyen kelesztem, majd lisztezett gyúródeszkán kihúzom. Kör formájúra szaggatom és bő olajban hirtelen kisütöm. Tálaláskor porcukorral meghintem és lekvárral bolondítom meg. Jó étvágyat!

Ezt is szeretjük