A ropogós, foszlós fánk receptje: nem csak farsangkor finom

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Idén cseréld a télikabátot fürdőrucira – Ezért érdemes Thaiföldre utaznod! (x)

beauty and style

Így lesz gyönyörű és tartós a smink: szuper fortélyok az alapoktól a befejezésig »

10 téli szett fekete-fehérben: így kombináld, és mindig nőies leszel »

3 természetes hajvilágosító módszer, ha télen is napszítta tincseket szeretnél »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ízes fánk

Hozzávalók 6 személyre:

  • 5 dkg élesztő
  • csipet só
  • 2 dl tej
  • 40 dkg liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 0,5 dl olaj+ a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatom az előre felmelegített vaníliás cukros tejben, majd apránként hozzáadom a lisztet, cukrot, olajat, pici sót. Kézzel vagy gépi dagasztóval hólyagosra dagasztom. Kb. fél óráig meleg helyen kelesztem, majd lisztezett gyúródeszkán kihúzom. Kör formájúra szaggatom és bő olajban hirtelen kisütöm. Tálaláskor porcukorral meghintem és lekvárral bolondítom meg. Jó étvágyat!

Ezt is szeretjük