A ropogós, foszlós fánk receptje: nem csak farsangkor finom

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

A rövid dzseki az új divat: ilyen sokféleképpen viselheted »

Narancsbőrös a fenekük, mégis irtó dögösek: 5 híresség, akinek Photoshop nélkül hepehupás a bőre »

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

  • 5 dkg élesztő
  • csipet só
  • 2 dl tej
  • 40 dkg liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 0,5 dl olaj+ a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatom az előre felmelegített vaníliás cukros tejben, majd apránként hozzáadom a lisztet, cukrot, olajat, pici sót. Kézzel vagy gépi dagasztóval hólyagosra dagasztom. Kb. fél óráig meleg helyen kelesztem, majd lisztezett gyúródeszkán kihúzom. Kör formájúra szaggatom és bő olajban hirtelen kisütöm. Tálaláskor porcukorral meghintem és lekvárral bolondítom meg. Jó étvágyat!

Ezt is szeretjük