A ropogós, foszlós fánk receptje: nem csak farsangkor finom

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

A 71 éves Twiggy ma is bomba formában van: egyszerű szépségtitkait bárki követheti »

Sohasem megy ki a divatból és nyújtja az alakot: az egyenes vonalú szövetkabát egyszerű darabokkal is jól mutat »

Ezt a trendet a fázósak is imádni fogják: meglepő, mennyire feldobja a szettet a hatalmas sál, és jó beleburkolózni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ízes fánk

Hozzávalók 6 személyre:

  • 5 dkg élesztő
  • csipet só
  • 2 dl tej
  • 40 dkg liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 0,5 dl olaj+ a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatom az előre felmelegített vaníliás cukros tejben, majd apránként hozzáadom a lisztet, cukrot, olajat, pici sót. Kézzel vagy gépi dagasztóval hólyagosra dagasztom. Kb. fél óráig meleg helyen kelesztem, majd lisztezett gyúródeszkán kihúzom. Kör formájúra szaggatom és bő olajban hirtelen kisütöm. Tálaláskor porcukorral meghintem és lekvárral bolondítom meg. Jó étvágyat!

Ezt is szeretjük