gesztenyés torta
gesztenyés torta
Hozzávalók 12 személyre
- 1 kakaós tekercs piskóta 4 tojásos vizes piskótából
- 1 vaníliás puding
- 3.5 dl tej
- 25 dkg mascarpone
- 1 csomag gesztenye massza
- 2 zacskó tejszín por
- 2 habfixáló
- 1 evőkanál zselatin
- babapiskóta
- 2 dl mézes tej
Elkészítés:
1 kakaós tekercs piskóta, 4 tojásos vizes piskótából, melyet majd megtöltök a krém egyharmadával
Krém:
1 vaníliás puding, 3,5 dl tejjel elkészítve. Kihűtöm.
20 dkg-os mascarponét kikeverek 1 gesztenye masszával, hozzáadom a pudingot, ízlés szerint porcukrot.
2 tasak habport habfixálóval kemény habbá verek, annyit félre teszek belőle amivel majd díszíteni fogok, majd óvatosan hozzáadom a krémhez. Végül 1 evőkanál felolvasztott zselatint gyorsan belekeverek. 3 részre osztom.
Összeállítás:
Kerek tortaforma alját kibélelem a felszeletelt piskóták felével. Erre kerül a krém 2.része. Erre mézes tejbe áztatott babapiskótát tettem. Maradék krémet rákenem, majd erre a piskótaszeletek másik fele. Pihi a hűtőben egy éjszakát.
Másnap díszítés: tejszín, bonbonetti...
