Reform karfiolos pite

Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

Begyógyulnak a régi sebek? A nagy négyes keserédes történetében senki nem menekül a múltja elől (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

A szabad gyöknek mindent szabad? (x)

Van, amiben nagyon rosszak a magyarok - az utolsó helyen állunk az EU-ban, és ez szomorú

beauty and style

A szezon csúcstrendje a bakancs: vagány és nőies fazonok árakkal »

Minden, amit a végleges szőrtelenítésről tudni kell: ezért érdemes most elkezdeni »

A kevesebb néha több: árthat a bőrödnek, ha túl sok kozmetikumot használsz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Reform karfiolos pite

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta

  • 40 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 30 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 15 g só
  • hideg víz
  • szezámmag
  • lenmag
  • _Töltelék_
  • 1 fej karfiol
  • 6 dl tej
  • 6 dkg Vénusz margarin
  • 6 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • só, bors, szerecsendió ízlés szerint
  • tetejére fehér és fekete szezámmag, sajt
Recept idők

Elkészítés:

A töltelékhez a margarinból, lisztből és tejből besamelt főzünk, sóval, borssal, szerecsendióval ízlés szerint ízesítjük. Közben a karfiolt megtisztítjuk és rózsáira szedve kb. 5 perc alatt puhára főzzük. Belekeverjük a besamelbe és kicsit kihűtjük. Ez idő alatt elkészítjük a tésztát. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, a sót, a magokat és hozzáadunk annyi vizet, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Két részre osztjuk és kinyújtjuk. Margarinnal kikent, lisztezett tepsibe egyik felét belehelyezzük. A kihűlt tölteléket egyenletesen eloszlatjuk a tésztán és a másik kinyújtott lappal befedjük. A tészta tetejét megkenjük tejjel vagy tejföllel, hogy rátapadjanak a magok és reszelt sajttal megszórjuk. Közepes hőfokon aranybarnára sütjük. Kiváló tízórai a gyerekeknek vagy köretnek hús mellé, de önállóan is megállja a helyét a nap bármely szakában.

Ezt is szeretjük