Gesztenyetorta

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

beauty and style

Gátolják a pattanások kialakulását és szűkítik a pórusokat: antioxidáns kencéket teszteltünk »

Ezek a legdivatosabb nadrágfazonok, ha hanyagolnád a farmert: extra nőiessé teszik a megjelenést »

Kate Moss 18 éves lánya már kész nő: Lila bájos arcáért odáig vannak a fotósok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Gesztenyetorta

Hozzávalók 8 személyre:

Piskóta

  • 9 tojás
  • 9 csapott evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaó
  • sütőpor

Csokikrém

  • 100 g étcsoki
  • 25 g Vénusz sütőmargarin
  • 1 dl tejszín

Gesztenyés töltelék

  • 250 g gesztenyepüré
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál étkezési zselatin
  • 1 evőkanál rum
  • 4 dl tejszín
  • 1 dl tej

Díszítés

  • 3 dl tejszín
  • 1 zacskó habfixáló
  • 60 g étcsoki
  • _Gesztenyeszívek_
  • 250 g gesztenyepüré
  • 2-3 evőkanál rum
  • kb. 40 g étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

Piskóták:

3 tojásból csinálunk egy könnyű felvert piskótát:
A tojás sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük.
A fehérjét csipet sóval keményre verjük (vigyázzunk, hogy ne verjük túl, mert akkor törni fog!!).
A lisztet a sütőporral együtt átszitáljuk.
Fakanállal óvatosan összeforgatjuk a sütőporos lisztet, a tojásfehérjét és a tojássárgáját.
30x28 centis tepsiben 180 fokon sütjük.
Ha kész, ezt félbevágjuk, így kapunk két 15x28-as piskótát.
A maradék 6 tojásból csinálunk egy másik piskótát, azzal a különbséggel, hogy egy evőkanál lisztet egy evőkanál kakaóporral helyettesítünk.
Ezt egy kapcsos tortaformában készre sütjük, majd ha kihűlt vízszintesen félbevágjuk.

Csokikrém:

Vízfürdőn felolvasztjuk a csokit a vajjal.
Amikor kihűlt, krémesre keverjük a habtejszínnel.

(A vízfürdő lényege, hogy egy edénybe felteszünk forrni vizet, majd ráteszünk egy kisebb edényt, úgy, hogy a gőz távozni tudjon, és a kisebb edény alja ne érjen bele a vízbe. Ha ezekre nem figyelünk, a csoki könnyen odaéghet!)

A kész piskótákat megtöltjük a csokikrémmel, majd feltekerjük.

Gesztenyés töltelék:

A habtejszínt keményre verjük.
A tejben feloldjuk az étkezési zselatint, majd lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett felmelegítjük (NEM forraljuk!).
A gesztenyepürét összetörjük, hozzáadjuk a rumot és a porcukrot.
Legvégül összekeverjük a habtejszínt, a gesztenyét és a tejet.

Gesztenyeszívek:

A gesztenyepürét összetörjük, és a rummal összekeverjük.
Szíveket formálunk belőle.
A csokit vízfürdőn megolvasztjuk.
A gesztenye szíveket csokiba mártjuk, majd hagyjuk megdermedni.
Ha nem akarunk a szívekkel sok időt eltölteni, csinálhatunk egyszerű golyókat is.

(Nekem szerencsére könnyebb dolgom volt, mert van szilikonos szív alakú bonbonformám, amit először kikentem a csokival, majd megtöltöttem a gesztenyével, végül lefedtem a maradék csokival. Pár órát a hűtőben dermedt.)

Torta összeállítása:

A kapcsos tortaformánk aljába belefektetjük az egyik csokis piskótánkat.
A feltekert töltött piskótákat a piskóta kerületére fektetjük.
Majd megtöltjük a gesztenyekrémmel.
Ráfektetjük a másik csokis piskótánkat, ezt kicsit rányomkodjuk, így jobban össze fog állni.
6-8 órát, vagy egy éjszakát hűtőben hagyjuk megdermedni, és összeérni.
Amikor kivettük a hűtőből a díszítéshez félretett habtejszínt keményre verjük a habfixálóval, majd ezzel bekenjünk a torta oldalát és tetejét.
Gesztenyeszívekkel díszítjük, illetve ízlés szerint csokireszelékkel.

1
2
3
4
Ezt is szeretjük