Red Velvet torta

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

A magyaros csipkével is lehet újat mutatni: elbűvölő esküvői ruhák 2020-ra, magyar tervezőtől »

Ez a minta még a kockásat is lekörözi idén: a legdivatosabb pöttyös darabok, árakkal »

Tippek gyors körömnövekedéshez: nincs többé repedezés és letörés »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Red Velvet torta

Hozzávalók 6 személyre:

Piskóta

  • 4 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 kávéskanál piros ételfesték
  • 10 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor

Krém

  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 10 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál vanília aroma
  • _Fondant_
  • 15 g zselatin
  • 5 evőkanál víz
  • 1,5 evőkanál méz
  • 1,5 evőkanál Vénusz sütőmargarin
  • 35-40 dkg porcukor
Recept idők

Elkészítés:

180 fokra előmelegítjük a sütőt. Fehéredésig keverjük az egész tojásokat a cukorral. Hozzáadjuk az olajat és az ételfestéket, és elkeverjük. Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, 15-20 perc alatt készre sütjük. (tűpróba) Ha teljesen kihűlt ketté vágjuk.
A krémhez a lisztet a tejben sűrűsödésig főzzük. A vajat a porcukorral és az aromával krémesre keverjük, majd mikor a tejes krém kihűlt összekeverjük. 1/3 rész krémet félre teszünk a torta bevonásához. A kihűlt piskótát betöltjük a krémmel, majd a félre tett krémmel bekenjük (a fondant tapadásához).
Vízgőz felett megolvasztjuk a zselatint a vízzel, a vajjal és a mézzel. Hozzáadunk annyi porcukrot, hogy gyúrható legyen. Felhasználás előtt porcukros felületen nyújtjuk ki. (Én egy nappal előbb megcsináltam.) A fondant 1/3-át lecsípjük és ebből készülnek a rózsák és a levelek. Kör alakúra nyújtjuk és a krémmel bekent tortára tesszük, majd körbe kötjük a piros szalaggal. A rózsákat olvasztott fehér csokival ragasztjuk a torta tetejére. A rózsák széleit piros ételfestékkel kentem be.

1
2
Ezt is szeretjük