Red Velvet torta

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nem tökéletes, mégis imádja a divatvilág: az örmény modell a Gucci új kedvence »

Mennyei bőrápoló ínyencségek, a pihe-puha selymességért: őszi illatvarázzsal csábítanak »

A Hadid-lányok 56 éves édesanyja bomba formában van: Yolanda akár ma is modellkedhetne »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Red Velvet torta

Hozzávalók 6 személyre:

Piskóta

  • 4 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 kávéskanál piros ételfesték
  • 10 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor

Krém

  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 10 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál vanília aroma
  • _Fondant_
  • 15 g zselatin
  • 5 evőkanál víz
  • 1,5 evőkanál méz
  • 1,5 evőkanál Vénusz sütőmargarin
  • 35-40 dkg porcukor
Recept idők

Elkészítés:

180 fokra előmelegítjük a sütőt. Fehéredésig keverjük az egész tojásokat a cukorral. Hozzáadjuk az olajat és az ételfestéket, és elkeverjük. Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, 15-20 perc alatt készre sütjük. (tűpróba) Ha teljesen kihűlt ketté vágjuk.
A krémhez a lisztet a tejben sűrűsödésig főzzük. A vajat a porcukorral és az aromával krémesre keverjük, majd mikor a tejes krém kihűlt összekeverjük. 1/3 rész krémet félre teszünk a torta bevonásához. A kihűlt piskótát betöltjük a krémmel, majd a félre tett krémmel bekenjük (a fondant tapadásához).
Vízgőz felett megolvasztjuk a zselatint a vízzel, a vajjal és a mézzel. Hozzáadunk annyi porcukrot, hogy gyúrható legyen. Felhasználás előtt porcukros felületen nyújtjuk ki. (Én egy nappal előbb megcsináltam.) A fondant 1/3-át lecsípjük és ebből készülnek a rózsák és a levelek. Kör alakúra nyújtjuk és a krémmel bekent tortára tesszük, majd körbe kötjük a piros szalaggal. A rózsákat olvasztott fehér csokival ragasztjuk a torta tetejére. A rózsák széleit piros ételfestékkel kentem be.

1
2
Ezt is szeretjük